Kradli pneumatiky, lúpežné prepadnutie vo večierke

20.02.2005 Celý región

Prehľad o dopravných nehodách za deň 19. 2. 2005\r\nZa včerajší deň na cestách Prešovského kraja došlo k 11 dopravným nehodám. , pri ktorých jedna osoba bola u...
Prehľad o dopravných nehodách za deň 19. 2. 2005
Za včerajší deň na cestách Prešovského kraja došlo k 11 dopravným nehodám. , pri ktorých jedna osoba bola usmrtená. Materiálne škody boli vo výške 564 000, - Sk. Najviac bolo dopravných nehôd v okrese Prešov – 4.

Policajný orgán skráteného vyšetrovania v Humennom predložil návrh na podanie obžaloby na dvoch Humenčanov – 22 ročného Rastislava B. a 30 ročného Stanislava B. pre trestné činy krádeže a podielníctva. Obvinený R. B. v štyroch prípadoch na rôznych miestach v Humennom vždy v čase okolo 03.00 hod. odcudzil zo zaparkovaných osobných motorových vozidiel kolesá, ktoré potom v 3 prípadoch spolu s obvineným Stanislavom B.odpredal náhodným záujemcom. V jednom prípade kolesá vyhodil do kontajnera, nakoľko sa nenašiel záujemca o konkrétny druh kolies.
Poškodeným vlastníkom vozidiel spôsobil 22 ročný Humenčan škodu vo výške 99 833, - Sk.
Obvinený Humenčan podieľajúci sa na obchodoch dostal vždy províziu z predaja 500, - Sk. Kolesá predávali po 2000 až 2 500, - Sk.
Na 22 – ročného Humenčana R. B. je predložený návrh na podanie obžaloby pre pokračujúci trestný čin krádeže a hrozí mu trest odňatia slobody na 6mesiacov až 3 roky. 30-ročnému S. B. hrozí pre trestný čin podielníctva trest odňatia slobody až na 2 roky alebo peňažný trest.

Lúpežné prepadnutie
Včera večer o 20 .15 hod. došlo k lúpežnému prepadnutiu v predajni Večierka v Poprade patriacej COOP Jednota. V tom čase vošiel neznámy páchateľ, pristúpil k predavačke stojacej za pokladňou a tú vyzval, aby mu dala peniaze. Predavačka mu povedala, aby nerobil hlúposti, pričom páchateľ svoju výzvu zopakoval a povedal, aby mu dala peniaze, lebo vytiahne palicu. Na to rozopol muž zimnú bundu, z ktorej vytiahol hrubú asi 40 cm palicu , tak mu predavačka otvoriac pokladňu začala vyberať niekoľko stokorunáčiek a pritom hovorila že zapla alarm a za chvíľu prídu do predajne policajti. Páchateľ sa vtedy rýchlo otočil a z predajne ušiel preč aj bez peňazí. Lúpež vyšetruje Úrad justičnej a kriminálnej polície v Poprade.
 

Vyberte región

mark